Ubådsforeningens logo

| Forside | Site Map | Web Info |

-

-

  INDHOLD:

> Bestyrelsen

> Vedtægter

> Medlemskab

> Nyhedsbreve

> Danske ubåde

> Logo

> Eksterne Links

 

Efterlysning

Ubådsforeningen har et akut behov for med-lemmer der kan deltage i to arbejdsgrupper

Nedtagning af SPÆKHUGGEREN

Ubåden SPÆKHUGGERENs komman-dorum skal nu nedtages på Orlogs-museet og flyttes til det kommende ubådsmuseum på Holmen.

Ubådsforeningen er blevet opfordret til at deltage med faglig rådgivning og teknisk arbejdskraft til denne ganske omfattende operation.

Museet planlægger at gå i gang med nedtagningen i løbet af nogle uger og forventer at skulle bruge købt arbejdskraft til den del  af opgaven, som ubådsforeningens medlemmer ikke kan klare.

I første omgang koncentrerer vi os om at nedtage og pakke komman-dorummet i en container, således at det kan blive genopstillet, når ubådsmuseet på Holmen vil stå færdigt om et par år.

På Foreningens generalforsamling blev behovet nævnt, og 3 medlem-mer har allerede nu meldt sig.

Der er imidlertid brug for yderligere et antal, således at deltagelse i nødvendigt omfang kan passes sammen med medlemmernes even-tuelle arbejde eller andre forpligtigelser.

Har du derfor tid, lyst og bare lidt mekanisk snilde vil jeg være glad for at høre fra dig på e-mail: niels@mejdal.com eller telefon 43 90 39 91- jo hurtigere jo bedre.

Ubådsmuseum i Arresten

Ubådsforeningen håber nu at have kontakt til en fond, som vil støtte oprettelse af et ubådsmuseum på Holmen.

Lykkes det, er et af foreningens store mål nået, og bestyrelsen har valgt at sætte alle sejl ind på at være bedst mulig forberedt, når ansøgningen skal skrives i løbet af sensommeren.

Forsvaret, Orlogsmuseet/Tøjhusmuseet og Forsvarets Bygningstjeneste arbejder alle ihærdigt sammen med Dansk Ubådsforening på at lave projektoplæg for den gamle Arrestbygning på Holmen.

På skitserne neden for kan du se hvorledes de enkelte rum er tænkt disponeret:

Det hele ser meget lovende ud, men tilsyneladende mangler der overblik over, hvilke udstillingsgenstande der kan fremskaffes om det danske ubådsvåben.

Vi har derfor brug for medlemmer, der vil være med til at skabe kontakt og forståelse for tilbagelån af ubådseffekter, der nu farer hos private, marine-foreninger, museer, forsvaret, og hvad man ellers kan forestille sig.

Behovet blev omtalt på foreningens generalforsamling, og første mand har meldt sig, men der er brug for adskillige flere.

Når gruppen er oprettet, vil vi sammen finde ud af, hvordan vi løser opgaven, og hvad hver enkelt kan bidrage med af ideer, arbejde og kontakter.

Interesserede bedes henvende sig til mig på e-mail: niels@mejdal.com eller telefon 43 90 39 91.

Hilsen

Niels Mejdal

formand

Til toppen af siden

Seneste Nyt:

Nyhedsbrev Nr. 18


 

 

Denne side er senest opdateret: -

Denne side er oprindeligt udgivet: 9. april 2006

 

Copyright © 2007-2009 Dansk Ubådsforening - Alle rettigheder forbeholdes