Foreningens formål er at virke for formidling af kendskabet til dansk ubådsvirksomhed samt at arbejde for etablering og opretholdelse af et dansk ubådsmuseum.

Dette website er optimeret til MS Internet Explorer.

Der kan beklageligvis forekomme uhensigtsmæs-sigheder i andre browsere

Submarines
ubåde
undervandsbåde
flåden
orlogsflåde
das boot
uboot
torpedo
undervandskrig
historie
søkrig
søkrigshistorie
mahan
corbett
5. eskadre
ubådseskadren
sælen
tumleren
springeren
narhvalen
nordkaperen
niels mejdahl
jan olav skogøy
ubådsforening

Medlemsmøde i Dansk Ubådsforening d. 26. august 2007.

Foreningens 10. medlemsmøde blev afholdt i og omkring mini-ubåden Kraka på Holmen/Refshaleøen fra kl. 11 til 16.

Der deltog 26 medlemmer, som på Nyholm fik en orientering af ubådsbygger Peter Madsen om byggergruppen og dens 3 ubåde. Ubåden Kraka var fortøjet i MAS fartøjshavn og alle fik mulighed for at komme ombord (én ad gangen).  Derpå forlagde Kraka med Peter suppleret med en dæksgast fra foreningen til B&W Sydbassin, hvor der blev demonstreret dykning og undervandssejlads. Dog først efter de sidste havde fået chancen til at bese ubåden, og en erfaren ubådschef ( Morten Vogelius) var tiltrådt som dybderorgænger. At foreningen fik adgang til det normalt afspærrede område, skyldes stor imødekommenhed fra ejendomsselskabets direktør.

Efter denne demonstration var der velfortjent frokostbuffet på Restaurant Lynetten. Da alle var mætte forlagdes til byggehallen, hvor nyeste ubås UC-3 på ca. 40 tons blev beundret og kommenteret. Her kunne ubådsfolkene bedre genkende systemer og koncept. Spørgsmål og svar var mange.

Peter fik gode ideer med hjem og medlemmerne kunne konstatere, at der stadig blev bygget spændende og udfordrende ubåde i Danmark – desværre blot i civil udgave. Efter kort rådslagning blandt de fremmødte bestyrelsesmedlemmer blev det besluttet at donere 20.000 kr. til arbejdet med UC-3. Efterfølgende er udvekslet kontakter til foreningens relevante tekniske medlemmer.

Alt i alt et meget vellykket medlemsmøde, som evt. kan gentages, når UC-3 er dykkeklar.